Links

STICHTING DIER EN PROJECT

http://www.123website.nl/elsadams/

Dier en Project is een allerlaatste kans opvang voor mishandelde en ter dood veroordeelde dieren. Els Adams biedt samen met haar team van vrijwilligers hulp, zodat de dieren fysiek en mentaal kunnen helen. Dier en Project gaat na hun rehabilitatie op zoek naar een goed opgevoede eigenaar die de dieren een gouden mandje kan bieden.

Voor niet te herplaatsen dieren wordt er een permanente opvangplaats gecreëerd, veelal op het terrein van de stichting. Het project Kattenwoud is mede voor dit doel gerealiseerd en is een initiatief van stichting Dier en Project. Dieren verdienen een dierwaardig bestaan. Dier en Project wil ze die kans graag geven!

Els Adams is o.a. de auteur van diverse populair wetenschappelijke uitgaven. In 2007 werd ze uitgeroepen tot Brabander van het Jaar en in het jaar 2008 ontving zij een Koninklijke onderscheiding. In 2013 werd zij uitgeroepen tot Dierenhulpverlener van jaar!


STICHTING AAP

https://www.aap.nl/nl

Veel apen en andere exotische zoogdieren bevinden zich nog in benarde situaties. Dieren die dringend hulp nodig hebben worden opgevangen zodat ze op adem kunnen komen. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben. Nadat de melding van een dier is binnengekomen, wordt de urgentie bepaald en de eventuele transportdatum. Voor sommige diersoorten geldt een wachtlijst. Alle dieren gaan na aankomst in quarantaine. Tijdens deze periode worden zij uitgebreid medisch onderzocht. Voor elk individu wordt een behandelplan opgesteld waarin aspecten als dieet, medicijnen en (probleem)gedrag aan de orde komen. Tenzij solitair van nature, wordt elk dier daarna gehuisvest met soortgenoten op één van de afdelingen van AAP.

STICHTING HULPHOND

www.hulphond.nl

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Zij hebben ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.

De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten. De trainers zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Door middel van het Expertisecentrum onderscheiden zij zich met de beste hulphonden en aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken. Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond!

laat een reactie achter