Asieldier van de week

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

Dat het diepe sporen nalaat als een dier niet goed wordt behandeld, is helaas duidelijk te merken aan Wodan. Deze twee jaar oude Amerikaanse Staffordshireterriër kwam als vondeling De Dierenstee binnen, maar inmiddels is er meer bekend over de achtergrond van Wodan. Hij is door zijn laatste baas niet goed behandeld en dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten, want van de meeste mannen moet Wodan weinig hebben. Mannen kunnen wel zijn vertrouwen proberen te winnen met iets lekkers en als je dat combineert met veel geduld, zal Wodan na een tijdje doorhebben dat je het beste met hem voor hebt, in tegenstelling tot zijn vorige eigenaar. Vrouwen vertrouwt Wodan gelukkig wél en die zien een enorm enthousiaste en lieve hond. Wodan vindt het heerlijk om te knuffelen en is heel aanhankelijk, maar dat laatste heeft ook een beetje te maken met zijn verlatingsangst. Wodan heeft meerdere bazen gehad en is, terecht, bang dat hij wederom verlaten wordt. Het alleen thuis blijven moet daarom langzaam opgebouwd worden. Aan de lijn loopt Wodan over het algemeen goed mee en als hij trekt, is hij onder appel goed te corrigeren. Wodan houdt van een wandeling en vindt het ook heel leuk om recreatief te speuren. Wodan heeft eerder met andere honden samengewoond, maar hij reageert nu fel op soortgenoten. Wodan wordt daarom niet bij een andere hond geplaatst, ook omdat hij een plek verdient waar hij tot rust kan komen en alle aandacht voor hem is. Een plek waar Wodan voor altijd mag blijven wonen en waar hij overladen wordt met aandacht, dat is wat voor deze lieve hond wordt gezocht.

Kater Ugo wacht al bijna een maand in De Dierenstee op een fijn thuis en dat is voor een leuke en sociale kater als hij is best opvallend.
Ugo is ongeveer twee jaar oud. Voordat hij het opvangcentrum binnenkwam, maakte Ugo deel uit van een grote groep katten die op een vakantiepark leefde. Een deel van deze katten kwam in De Dierenstee terecht, omdat ze sociaal genoeg waren of omdat ze zeker nog gesocialiseerd konden worden. Meer was er dus niet bekend over Ugo en de katten waar hij mee samenleefde, maar de medewerkers van De Dierenstee leerden Ugo snel genoeg kennen. Hij heeft namelijk een uitgesproken karakter en voelde zich meteen prima op zijn gemak. Dit in tegenstelling tot een paar van zijn voormalige ‘parkgenootjes’, waarvan de meesten inmiddels gelukkig geplaatst zijn. Ugo is een gezellige en speelse kater die maar wat graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Waar jij bent, is Ugo en dat zorgt voor veel leven in de brouwerij. Met de andere katten in zijn kamer kan Ugo over het algemeen goed overweg, hij zoekt ze regelmatig op en speelt met ze. Soms kan Ugo wel wat bazig zijn en dat kan niet elke kat waarderen. Ook voor de wat bangere katten is dat niet altijd prettig, maar in de meeste gevallen kunnen Ugo en zijn soortgenoten prima door een deur. Ugo kan ook ergens alleen geplaatst worden en misschien vindt hij dat stiekem wel fijner, want dan is alle aandacht van de baas immers voor hem! Geef Ugo daarnaast de mogelijkheid om naar buiten te kunnen en hij zal het enorm naar zijn zin hebben bij je

Al anderhalf jaar lang is het konijnen- en knaagdierenverblijf van De Dierenstee bijna constant vol. Niet alleen met konijnen waar afstand van wordt gedaan, maar vooral met veel jonge dieren. De opvang krijgt bijvoorbeeld vondelingetjes binnen die niet meer worden opgehaald door een eigenaar en zwanger blijken te zijn. Daarnaast werden er een paar maanden geleden ook een aantal konijnen bewust achtergelaten in een bos, waarvan de drie voedsters ook op het punt van bevallen bleken te staan. Op dit moment wonen er drie nestjes in De Dierenstee van in totaal zeventien konijntjes, geboren tussen 20 maart en 3 april. Het gaat om zowel half langharige als kortharige konijntjes. Uit deze jonge konijntjes kunnen een aantal koppeltjes worden gevormd. Na hun adoptie kunnen ze even bij elkaar blijven, maar als de rammetjes drie tot vier maanden oud zijn, moeten ze worden gescheiden van de voedster en eerst worden gecastreerd. Dat is tegen een gereduceerd tarief mogelijk bij de dierenarts waar De Dierenstee mee samenwerkt. Na de castratie kan het rammetje na drie weken weer worden gekoppeld aan zijn maatje. Helaas kunnen niet alle jonge konijnen als koppel de opvang verlaten, want er zijn veel meer voedsters dan rammen geboren. Voor deze voedsters wordt uiteraard een baas gezocht die een jong rammetje heeft en daar een maatje voor zoekt. Naast de vele jonge konijnen wachten er ook nog een aantal oudere rammetjes en drie cavia’s op een nieuw thuis. Wie dus een maatje zoekt voor zijn of haar voedster, kan altijd contact opnemen met De Dierenstee voor advies en een afspraak en zelfs een koppelvakantie, mits er ruimte beschikbaar is.

In De Dierenstee wacht een heel leuk duo op een nieuw thuis. Het zijn de Anatolische herder Basiel van vier jaar oud en Tammie, een vijf jaar oude middelgrote kruising. Basiel en Tammie hebben de afgelopen jaren een goede band opgebouwd en zijn dikke vrienden, daarom wordt voor hen samen een nieuw thuis gezocht. Basiel is een lieve en vrolijke hond die soms wat lomp uit de hoek kan komen, maar dat komt omdat Basiel gewoon altijd blij is om mensen te zien. Zijn vriend Tammie is al net zo lief. Hij kan in eerste instantie een beetje terughoudend zijn, maar als Tammie je eenmaal kent, is hij een enorme kroelkont.
De mannen zijn bekend met de basiscommando’s, vinden een autorit geen probleem en kunnen even alleen thuis blijven. Wel zijn Basiel en Tammie een bepaalde vrijheid gewend, zo konden ze bij hun vorige eigenaar vanuit huis de afgeschermde tuin in lopen. Het duo werd ook niet meer zo vaak uitgelaten, dus het aan de lijn wandelen is voor hen weer even wennen. Basiel en Tammie zijn de aanwezigheid van een kat gewend, maar of ze nu weer bij een (voor hen onbekende) kat geplaatst kunnen worden, is niet met zekerheid te zeggen. Soortgenoten zijn in ieder geval geen optie, want Basiel is goed bevriend met Tammie, maar heeft verder niets met andere honden. Samen hebben Basiel en Tammie het in ieder geval heel gezellig en voor deze lieve honden wordt een rustig thuis gezocht met veel bewegingsruimte, zowel in als om het huis

Onlangs stond Chewie in het zonnetje, een zes jaar oude kater met een pittig karakter die al een half jaar in De Dierenstee op een nieuwe baas wacht. Chewie is een lieve kat, maar hij heeft ook een felle kant en dat was ook de reden dat er afstand is gedaan van Chewie. Zijn vorige baasjes zijn, sinds het gedrag van Chewie een aantal jaar geleden veranderde, niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. In De Dierenstee zag men de felle kant van Chewie iets minder, maar hij kon zeker flink uithalen. Sinds een paar weken is Chewie echter veel vriendelijker en dat heeft een bijzondere reden. Chewie had in eerste instantie moeite met zijn verhuizing naar een kamer die hij met soortgenoten deelt. Hij trok zich terug en reageerde niet altijd vriendelijk naar de andere katten. Dat veranderde toen Uki haar intrede deed. Uki is een hele sociale en lieve poes van anderhalf jaar oud, in gedrag het tegenovergestelde van Chewie. Die bleek direct flink onder de indruk van Uki. Chewie zoekt haar vaak op, wast haar en zelfs zijn gedrag richting mensen is positief veranderd sinds hij Uki kent. Chewie zoekt mensen bewust op, ligt op schoot en oogt rustiger, genoeg redenen om hem samen te plaatsen met Uki. Dat Chewie de laatste weken positief is veranderd, wil niet zeggen dat hij zijn pittige kant niet meer zal laten zien, Chewie blijft een eigenzinnige kater die fel uit de hoek kan komen. In de eerste plaats wordt daarom iemand gezocht die om kan gaan met het karakter van Chewie. Daarnaast is het belangrijk dat Chewie samen met Uki wordt geadopteerd. Wie wil deze langzitter en zijn vriendin een kans geven?

De een jaar oude Mechelse herder Vera is een van de ‘langzitters’ in De Dierenstee. Vera is een hele lieve, maar ook gevoelige en onzekere hond die altijd ‘aan’ staat en een hoop spanning kan opbouwen. Kan Vera die spanning niet kwijt, dan kan ze gaan snappen. Het is voor Vera heel belangrijk om te leren dat ze vanuit rust veel meer kan bereiken dan vanuit opwinding. Die rust heeft Vera ook nodig, ze is immers nog jong. Voor Vera wordt dan ook een baas gezocht, die zelf rustig van aard is en alle tijd heeft om met haar aan de slag te gaan. Vera moet namelijk nog het een en ander leren en daarnaast is ze echt een hond waar je dingen mee moet ondernemen. Vera wil graag voor haar baas werken, met je speuren of een hondensport beoefenen. Ze is overal voor te porren en is enorm fanatiek, Vera is een lieve en intelligente hond die graag wil leren en dat snel doet. Voor Vera wordt één baas gezocht, dat werkt voor haar het beste, want Vera bouwt het liefst met een persoon een band op. Iemand die haar een veilig gevoel geeft en met haar gaat werken. Vera heeft een baas nodig die duidelijk en consequent is en veel tijd aan haar kan besteden. De voorkeur gaat uit naar iemand die ervaring heeft met Mechelse herders. Daarnaast is een rustige omgeving met weinig prikkels heel belangrijk, want Vera is erg waaks. Ze wordt niet meer bij een soortgenoot geplaatst, ook al heeft Vera daar eerder mee samengeleefd. Het bezorgt haar toch te veel prikkels. Wie heeft de juiste plek voor Vera?

Australian Shepherd Dex wacht in De Dierenstee al vier maanden op een nieuwe baas. Dex is een jaar oud en een leuke hond, maar hij past niet bij elke baas en zeker niet in elke (thuis)situatie.
Dex is een gevoelige jongen die nieuwe situaties spannend vindt. Hij durft te bijten als hij zich niet op zijn gemak voelt, als het te druk om hem heen is of als hij simpelweg gewoon iets niet wil. Na verloop van tijd wordt Dex rustiger en zie je een hele leergierige en enorm energieke hond die graag dingen voor zijn baas wil doen. In de opvang ziet men Dex groeien en elke dag weer iets leren, maar tegelijkertijd is het er te druk voor hem en daarom kan men niet het beste uit Dex halen. Dex is echt gebaat bij een rustig en stabiel thuis in een (zoveel mogelijk) prikkelarme omgeving, zonder andere huisdieren. Daarbij is een baas die veel tijd in Dex gaat (en blijft) investeren heel belangrijk. Zo heeft Dex nooit goed geleerd om alleen thuis te blijven, dus dit moet worden opgebouwd. Voor Dex wordt een baas gezocht die ervaring heeft met dit ras en met veel enthousiasme met Dex aan de slag gaat. Dex wil namelijk ook heel graag met zijn baas aan de slag! Trainen, een hondensport beoefenen, zwemmen, spelen: Dex moet zijn energie kwijt kunnen, dus veel tijd en aandacht aan hem kunnen besteden is enorm belangrijk.
Dex is geen gemakkelijke knul en zeker geen hond voor een onervaren baas, maar voor iemand die bekend is met Australian Shepherds en weet wat dit ras nodig heeft, kan hij een geweldig maatje zijn!

In De Dierenstee wacht de ruim drie jaar oude Hailey op een nieuw thuis. Hailey is een leuke en gezellige poes en het is dan ook vreemd dat er nog geen interesse in haar is getoond. Misschien komt dat omdat Hailey geen poes is die bij je op schoot kruipt en ook niet de hele dag om je aandacht vraagt. Hailey is een zelfstandige dame die graag haar eigen gang gaat en het fijn vindt om op stap te gaan, maar dat betekent niet dat ze niet van aandacht houdt. Hailey is op een leuke manier aanwezig in huis, ze komt je regelmatig opzoeken en kletst gezellig terug als je tegen haar praat. Met haar lieve en uitgesproken karakter zorgt Hailey op haar manier voor gezelligheid in huis. Daarnaast gaat Hailey graag naar buiten, maar daar komt ze helaas wel haar soortgenoten tegen en dat zorgt voor problemen. Hailey kan namelijk absoluut niet overweg met andere katten en die waren rondom haar vorige thuis volop aanwezig. Hailey werd vaak door de andere katten achterna gezeten, iets dat veel onrust bij haar veroorzaakte en haar vorige baas vond dat ze beter verdiende. Voor Hailey wordt nu een rustige plek gezocht waar ze naar buiten kan, maar waar ze niet te veel soortgenoten ontmoet. Dat zal niet iedereen Hailey kunnen bieden, maar het is wel het beste voor haar en ze verdient het ook. In een rustige omgeving komt het leuke en uitgesproken karakter van Hailey ook het beste tot zijn recht, want ondanks haar zelfstandigheid is ze een leuke huisgenoot. Wie heeft een rustige plek voor Hailey waar ze buitenshuis zo min mogelijk andere katten kan tegenkomen?

Mechelse herder Rico is met zijn een jaar oud niet alleen de jongste hond in De Dierenstee, hij wacht ook het langst op een nieuwe baas. Rico is een lieve, maar ook hele gevoelige hond. Zijn vorige eigenaar was te onzeker en dat leidde ertoe dat Rico op jonge leeftijd al flink uitvalt naar andere honden én mensen, met name aan de riem. Ben je als baas onzeker, dan neemt Rico de leiding over en gaat hij zijn baas extreem beschermen. Daarnaast is Rico snel overprikkeld en als het hem dan te veel wordt, kan Rico om zich heen gaan happen, ook naar zijn baas. Rico uitlaten is dan ook een hele uitdaging, want hoewel hij netjes meeloopt aan de riem, kan elke prikkel Rico doen opspringen. In de opvang wordt al veel met Rico getraind en zijn toekomstige eigenaar moet dit uiteraard voortzetten. Gelukkig is Rico een hond die snel leert én graag wil werken voor zijn baas. Voor mensen is Rico ook heel lief en het ligt zeker niet aan zijn karakter dat hij zo jong al op zoek is naar een nieuwe baas. Rico past alleen niet in elke thuissituatie en bij elke persoon. Er wordt voor hem een rustige plek gezocht met een ruime en hoog omheinde tuin, waar Rico lekker in kan rondlopen. Het liefst ergens buiten de bebouwde kom, ook omdat Rico vrij waaks is en veel blaft. En hoewel hij het niet met alle honden goed overweg kan, heeft Rico soms wel een klik met een soortgenoot en kan de aanwezigheid van een stabiele teef zeker een goede invloed op hem hebben. Welke liefhebber van dit ras wil met Rico aan de slag gaan, begrijpt wat hij nodig heeft en kan hem veel tijd en aandacht bieden?

In De Dierenstee wachten twee katers met een soortgelijk karakter en gedrag op een nieuw thuis. Beiden hebben een pittig karakter en kunnen lief zijn, maar ook heel fel uit de hoek komen. De twee jaar oude Chester is een van hen. Chester woonde de eerste maanden van zijn leven in en rond een bedrijfsloods, samen met heel veel andere katten. De dieren hadden weinig menselijk contact en ook Chester is slecht gesocialiseerd. Gelukkig vond hij snel een nieuw thuis, maar bijna drie jaar na plaatsing is Chester weer terug in De Dierenstee. Chester is namelijk een schuwe en schrikachtige kater die erg onvoorspelbaar en fel is. Hij vindt het fijn om te kroelen, maar kan uit het niets omslaan en zelfs bijten. Ook als er geen contact plaatsvindt tussen jou en Chester, kan hij naar je toekomen en uitvallen. Waarschijnlijk heeft dit gedrag te maken met zijn slechte start, Chester heeft niet geleerd wat zijn grenzen zijn. De gedragstherapeut die werd ingeschakeld door Chesters vorige eigenaar, gaf aan dat Chester een trauma heeft en zich dominant voelde over zijn bazin en haar opeiste. Negeerde zij Chester, dan betekende dat voor hem: de aanval inzetten. Vreemd genoeg verliep het contact met de mannelijke baas van Chester een stuk beter. Voor Chester wordt in de eerste plaats een baas gezocht die overweg kan met zijn felle gedrag. Daarnaast zal een rustige plek, bij voorkeur zonder andere katten, Chester goeddoen, maar het zal zijn gedrag niet verminderen. Een optie is een plek waar Chester buiten zijn gang mag gaan, bijvoorbeeld op een boerderij, maar waar hij wel een warme slaapplek heeft en aandacht krijgt, want daar heeft Chester toch behoefte aan

Skye is een Duitse herder kruising van ruim vijf jaar oud die in zijn leven veel pech heeft gehad en die al een aantal maal in De Dierenstee heeft gewoond. De eerste keer werd Skye geadopteerd door een fijne baas, maar die overleed helaas na een paar jaar. Sinds die tijd is Skye al een paar keer geplaatst geweest, maar helaas heeft hij nog steeds niet de juiste plek gevonden. Dat is niet helemaal aan Skye zelf te wijten, want hij is een hele lieve en vrolijke hond. Altijd enthousiast, dol op spelen en heel loyaal aan zijn baas. Maar Skye is ook een onzekere jongen die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Skye neemt spanningen en onzekerheid over en uit die onzekerheid kan hij grommen en snappen. Bij zijn laatste eigenaren heeft Skye ook echt gebeten en dat heeft te maken met zijn bezitsnijd, Skye verdedigt dingen die van hem zijn en kan dan snappen of zelfs bijten. Als mensen hier niet goed mee om weten te gaan, wordt de bezitsnijd erger en kan het grote vormen aannemen, zoals het beschermen van een hele ruimte. Voor Skye is een baas die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt daarom enorm belangrijk. Er wordt voor hem een rustig en nuchter persoon gezocht die niet teveel emotie legt in het contact. Iemand die met beide benen op de grond staat, want daar is Skye enorm bij gebaat. Hij doet het niet goed bij meerdere mensen in huis, dus Skye wordt bij iemand alleen geplaatst. Een rustige omgeving (bijvoorbeeld in een dorp of buiten de bebouwde kom) is ook een must. Wie kan Skye de duidelijke en consequente leiding bieden die hij nodig heeft?

Related posts

Leave a Comment