Asieldier van de week

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

Vorige week werd er aandacht besteed aan een jong duo met verschillende karakters, bestaande uit een zwarte kater en cyperse poes. In De Dierenstee wacht nóg een dergelijk duo, maar dan iets ouder, op een nieuw thuis. Het zijn Vlekkie en Doerak. Vlekkie is een zwart met witte kater van een jaar oud en de meest aanhankelijke van het stel. Hij is heel vriendelijk en lief en echt dól op aandacht. Vlekkie is ook enorm nieuwsgierig en ondernemend, alles in zijn kamer moet worden onderzocht en geen hek is te hoog om naar boven te klimmen. Echt een hele leuke en gezellige huisgenoot! De drie jaar oude Doerak is ook een ondernemende dame, maar zij is wat meer eenkennig. Aandacht vindt Doerak fijn en ze kruipt ook zeker bij je op schoot als ze daar zin in heeft, maar Doerak heeft ook een iets fellere kant. Ze kan haar naam soms eer aandoen, bijvoorbeeld als je haar oppakt, want daar zit Doerak (terecht) niet altijd op te wachten. Ze houdt ook niet van veel drukte om haar heen, dus voor Doerak en Vlek wordt een thuis gezocht waar ze de enige huisdieren zijn en waar geen jonge kinderen wonen. Het duo kwam bij hun vorige baas niet buiten, maar ze lijken daar wel behoefte aan te hebben. Beiden zijn veel in de buitenren van hun kamer te vinden en waarschijnlijk kunnen ze buitenshuis ook meer en beter hun energie kwijt. Wie heeft er een rustig thuis mét tuin voor dit leuke duo en vindt het niet bezwaarlijk dat Doerak af en toe een échte doerak is?

Sinds dit voorjaar heeft De Dierenstee al meer dan dertig nestjes kittens opgevangen en nog steeds wachten er jonge katertjes en poesjes in de opvang op een nieuw thuis. Gelukkig is er altijd veel interesse voor de jongste bewoners, maar er is helaas minder animo voor kittens die nét iets ouder zijn. Dat is bijvoorbeeld goed te merken bij het duo Rover en Messi van respectievelijk zeven en vijf maanden oud. Zij kwamen, beiden als vondeling, afzonderlijk van elkaar de opvang binnen. En hoewel de mannen qua karakter en gedrag best van elkaar verschillen, hebben ze vriendschap met elkaar gesloten en wordt er voor hen samen een fijn thuis gezocht. Helaas is er voor dit leuke duo nog weinig interesse, waarschijnlijk omdat ze al iets ouder zijn. Rover is de zwarte kater. Hij is heel erg speels, nieuwsgierig en ondernemend. Rover is overal waar mensen zijn, waar hij denkt dat het gezellig is en waar gekroeld wordt. Voor cyperse kater Messi geldt dat eigenlijk nog niet echt. Messi is vrij schuw en schrikachtig en vindt het contact met mensen nog iets te spannend. Hij heeft steun aan zijn vriend Rover die met zijn sociale en onbevangen gedrag het goede voorbeeld geeft en mede daarom is het belangrijk dat de mannen samen worden geadopteerd. Eenmaal bij zijn nieuwe baas zal Messi zich na verloop van tijd vast meer op zijn gemak gaan voelen en met de hulp van Rover kan Messi gaan uitgroeien tot een sociaal en aanhankelijk huisgenootje. Wie heeft er een gezellig thuis voor dit leuke duo waar Messi de tijd krijgt om te wennen en Rover zijn energie kwijt kan?

Dat het diepe sporen nalaat als een dier niet goed wordt behandeld, is helaas duidelijk te merken aan Wodan. Deze twee jaar oude Amerikaanse Staffordshireterriër kwam als vondeling De Dierenstee binnen, maar wel is bekend dat hij is door zijn laatste baas niet goed is behandeld. Dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten, want met sommige mannen heeft Wodan moeite. Ze kunnen wel zijn vertrouwen proberen te winnen met iets lekkers en als je dat combineert met veel geduld, zal Wodan na een tijdje doorhebben dat je het beste met hem voor hebt, in tegenstelling tot zijn vorige eigenaar. Vrouwen vertrouwt Wodan gelukkig wél en die zien een enorm enthousiaste en lieve hond. Wodan vindt het heerlijk om te knuffelen en is heel aanhankelijk, maar dat laatste heeft ook een beetje te maken met zijn verlatingsangst. Wodan heeft meerdere bazen gehad en is, terecht, bang dat hij wederom verlaten wordt. Het alleen thuis blijven moet daarom langzaam opgebouwd worden. Aan de lijn loopt Wodan over het algemeen goed mee en als hij trekt, is hij onder appel goed te corrigeren. Wodan houdt van een wandeling en vindt het ook heel leuk om recreatief te speuren. Wodan heeft eerder met andere honden samengewoond, maar hij reageert nu vrij fel op soortgenoten. Wodan wordt daarom niet bij een andere hond geplaatst, ook omdat hij een plek verdient waar hij tot rust kan komen en alle aandacht voor hem is. Hij wacht inmiddels al bijna een half jaar op een nieuw thuis. Wie heeft er een plek waar Wodan voor altijd mag blijven wonen en waar hij overladen wordt met aandacht?

Regelmatig wordt er voor een dier een specifieke plek gezocht. Vanwege het karakter van de kat of hond of bepaald gedrag dat het dier vertoont, is een thuis in een hele rustige omgeving, bijvoorbeeld buiten de bebouwde kom, beter. Dat geldt ook voor Goose, een leuke maar vooral pittige kater van een jaar oud.
Goose is een van de vele vondelingen die jaarlijks worden opgevangen in De Dierenstee en waar zich nooit meer een eigenaar voor meldt. Goose heeft waarschijnlijk wel een baas gehad, want hij is duidelijk aan mensen gewend, maar tegelijkertijd lijkt het of hij een stukje socialisatie heeft gemist. Wellicht is Goose te vroeg gescheiden van zijn moeder. Hij kent in ieder geval zijn grenzen niet altijd en kan flink uitvallen. Soms uit speelsheid, soms omdat iets hem gewoon niet zint. Daarbij is Goose heel erg ondernemend en brutaal. Hij is nergens bang voor en kan een hele buurt op stelten zetten.
Dit alles maakt Goose niet geschikt om in een ‘normale’ thuissituatie in een woonwijk geplaatst te worden. Voor hem wordt eerder gedacht aan een plek waar hij alle vrijheid heeft, met bijvoorbeeld veel natuur in de nabijheid waar hij zijn energie kwijt kan en geen mensen en andere dieren tot last kan zijn. Toch is Goose absoluut geen schuwe of wilde kat die niets van mensen moet hebben (hij vindt de aandacht van mensen juist heel fijn), dus het is wel een vereiste dat hij ’s nachts (binnenshuis) een warme slaapplek heeft en voldoende aandacht krijgt.
Wie heeft er een dergelijke plek voor Goose en vindt het pittige karakter van deze mooie kater niet bezwaarlijk?

Poes Rosa kwam in juli in De Dierenstee terecht en vond na een paar maanden een fijn thuis. Helaas is Rosa toch weer terug in de opvang, omdat men toch wel schrok van haar felle kant. De twee jaar oude Rosa werd op (te) jonge leeftijd geadopteerd moeder gescheiden. Rosa kwam terecht bij een lieve dame die een gezellige schootkat zocht, maar Rosa bleek dat niet te zijn. Integendeel, Rosa groeide uit tot een energieke poes die duidelijk niet haar energie kwijt kon in de flat waar ze woonde en die soms uit het niets kon uithalen naar haar baas. Waarschijnlijk was Rosa gefrustreerd omdat ze niet naar buiten kon, ze vertoonde daarmee niet het gedrag dat men had verwacht. Dat is ook lastig wanneer men een kitten adopteert, want daar is het karakter immers nog niet goed van bekend.
In de opvang heeft men Rosa leren kennen als een lieve en gezellige poes die graag aandacht wil en haar pittige kant alleen toont als ze denkt daar een reden voor te hebben, bijvoorbeeld als ze ongewild opgepakt wordt. Als Rosa haar gang kan gaan en buiten haar energie kwijt kan, is ze gewoon een hele leuke huisgenoot. Rosa kan overigens ook heerlijk luieren, dus ze hoeft echt niet de hele dag te worden uitgedaagd.
Met de andere katten in haar kamer heeft Rosa niet echt een klik, de voorkeur gaat daarom uit naar een plekje waar ze het enige huisdier is. Wie heeft een rustig thuis met tuin voor Rosa en vindt het niet bezwaarlijk dat ze af en toe wat fel uit de hoek kan komen?

De oudste hond die momenteel in De Dierenstee op een nieuw thuis wacht is Bandit, een Engelse Staffordshireterriër van negen jaar oud. Dit ras kan twaalf tot veertien jaar oud worden, dus Bandit kan zeker nog een paar mooie jaren bij zijn toekomstige baas doorbrengen. Bandit is een hele lieve, vriendelijke en enthousiaste hond die dol is op kroelen. Met zijn baas, met wildvreemden, met kinderen; het maakt Bandit allemaal niet uit, als hij maar aandacht krijgt! Bandit zit goed in zijn vel en iedereen die met hem kennismaakt, is meteen dol op hem. Zijn toekomstige eigenaar mag dan misschien maar een paar jaar van hem kunnen genieten, Bandit heeft dubbel zoveel liefde te geven.
Bandit is een makkelijke hond; hij kan even alleen thuis blijven, vindt een autoritje geen probleem en loopt netjes mee aan de lijn. Wandelen vindt Bandit leuk, maar hij kan helaas geen lange stukken meer lopen vanwege artrose aan zijn voorpoot. Bandit krijgt hier dagelijks pijnstillers voor en moet dus voorzichtig aan doen, iets dat met zijn enthousiasme soms wat lastig is…
Kortom, een hele lieve senior die een plek zoekt waar knuffelen centraal staat. Op andere honden reageert Bandit nauwelijks en hij zou, mits er natuurlijk een klik is, bij een soortgenoot kunnen worden geplaatst. Als dat maar niet betekent dat Bandit minder aandacht krijgt, want dat is voor hem het belangrijkste en verdient hij volop! Wie heeft er een gezellig thuis voor Bandit waar hij zijn oude dag mag gaan doorbrengen?

De een jaar oude Mechelse herder Rico wacht al bijna een jaar op een nieuwe baas. Hij werd op jonge leeftijd geadopteerd door iemand die te onzeker was en dat heeft ertoe geleid dat Rico flink kan uitvallen naar andere honden én mensen. En juist Rico heeft een duidelijke en consequente leider als baas nodig, want ben je onzeker, dan neemt Rico de leiding over en gaat hij zijn baas beschermen.
Daarnaast is Rico snel overprikkeld en dat kan door álles zijn. Als het hem te veel wordt, kan hij om zich heen gaan happen, ook naar zijn baas. In de opvang heeft Rico geleerd om te gaan met zijn prikkels door middel van snuffelen en het verleggen van zijn focus. Gelukkig is Rico een hond die graag iets leert én graag wil werken voor zijn baas, daarom is het uitvallen al een stuk minder geworden. Uiteraard moet de toekomstige eigenaar van Rico het trainen na adoptie voortzetten. Voor mensen die hij kent, is Rico heel erg lief! Het ligt dan ook niet aan zijn karakter dat Rico op zijn leeftijd al op zoek is naar een nieuwe baas, maar Rico past gewoonweg niet bij elke persoon en in elke thuissituatie en is daarnaast een hond waarmee gewerkt moet worden. Voor Rico wordt een rustig thuis gezocht zonder kinderen en andere huisdieren, al kan de aanwezigheid van een stabiele teef een goede invloed op hem hebben. Rico wordt geplaatst in een omgeving met zo min mogelijk prikkels, het liefst ergens buiten de bebouwde kom. Niet alleen omdat Rico snel overprikkeld is, maar ook omdat hij nogal waaks is en veel blaft. Welke ervaren liefhebber van Mechelse herders kan Rico de juiste plek bieden en gaat met hem aan de slag?

Nog een maand en dan wacht kater Chewie al een jaar in De Dierenstee op een nieuwe baas. Tot nu toe is er helaas weinig interesse voor Chewie geweest en dat heeft waarschijnlijk met zijn karakter te maken. Chewie is een prachtige kater van zes jaar oud. Hij is lief en aanhankelijk zijn en kruipt graag bij je op schoot, maar Chewie heeft ook een andere kant. Een felle kant en dat is ook de reden dat er afstand van hem is gedaan. Zijn vorige baasjes zijn, sinds het gedrag van Chewie een aantal jaar geleden veranderde, niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel ondernomen om Chewie rustiger te krijgen, maar helaas zonder resultaat. Chewie kent zijn grenzen niet altijd en kan flink uithalen, iets dat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald.
In de opvang heeft Chewie ook uitgehaald naar medewerkers, maar zijn hele extreme kant heeft men nog niet gezien. Sterker nog, Chewie is het laatste half jaar een stuk rustiger geworden en haalt eigenlijk nooit meer naar mensen uit. Hij is heel nieuwsgierig, komt altijd kijken wat je aan het doen bent en Chewie springt op je schoot of zelfs rug. Toch kan niet met zekerheid worden gezegd dat Chewie nooit meer zijn felle kant zal laten zien, hij blijft onvoorspelbaar. Daarom wordt een baas gezocht die om kan gaan met het bijzondere karakter van Chewie, zijn gedrag accepteert en hem goed kan ‘lezen’. Een rustig thuis is ook belangrijk, Chewie kan niet bij andere dieren en jonge kinderen worden geplaatst. Wie schrikt het verhaal van Chewie niet af en wil deze langzitter een kans geven?

De een jaar oude Mechelse herder Vera is een van de ‘langzitters’ in De Dierenstee. Vera is een hele lieve, maar ook gevoelige en onzekere hond die altijd ‘aan’ staat en een hoop spanning kan opbouwen. Kan Vera die spanning niet kwijt, dan kan ze gaan snappen. Het is voor Vera heel belangrijk om te leren dat ze vanuit rust veel meer kan bereiken dan vanuit opwinding. Die rust heeft Vera ook nodig, ze is immers nog jong. Voor Vera wordt dan ook een baas gezocht, die zelf rustig van aard is en alle tijd heeft om met haar aan de slag te gaan. Vera moet namelijk nog het een en ander leren en daarnaast is ze echt een hond waar je dingen mee moet ondernemen. Vera wil graag voor haar baas werken, met je speuren of een hondensport beoefenen. Ze is overal voor te porren en is enorm fanatiek, Vera is een lieve en intelligente hond die graag wil leren en dat snel doet. Voor Vera wordt één baas gezocht, dat werkt voor haar het beste, want Vera bouwt het liefst met een persoon een band op. Iemand die haar een veilig gevoel geeft en met haar gaat werken. Vera heeft een baas nodig die duidelijk en consequent is en veel tijd aan haar kan besteden. De voorkeur gaat uit naar iemand die ervaring heeft met Mechelse herders. Daarnaast is een rustige omgeving met weinig prikkels heel belangrijk, want Vera is erg waaks. Ze wordt niet meer bij een soortgenoot geplaatst, ook al heeft Vera daar eerder mee samengeleefd. Het bezorgt haar toch te veel prikkels. Wie heeft de juiste plek voor Vera?

Skye is een Duitse herder kruising van ruim vijf jaar oud die in zijn leven veel pech heeft gehad en die al een aantal maal in De Dierenstee heeft gewoond. De eerste keer werd Skye geadopteerd door een fijne baas, maar die overleed helaas na een paar jaar. Sinds die tijd is Skye al een paar keer geplaatst geweest, maar helaas heeft hij nog steeds niet de juiste plek gevonden. Dat is niet helemaal aan Skye zelf te wijten, want hij is een hele lieve en vrolijke hond. Altijd enthousiast, dol op spelen en heel loyaal aan zijn baas. Maar Skye is ook een onzekere jongen die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Skye neemt spanningen en onzekerheid over en uit die onzekerheid kan hij grommen en snappen. Bij zijn laatste eigenaren heeft Skye ook echt gebeten en dat heeft te maken met zijn bezitsnijd, Skye verdedigt dingen die van hem zijn en kan dan snappen of zelfs bijten. Als mensen hier niet goed mee om weten te gaan, wordt de bezitsnijd erger en kan het grote vormen aannemen, zoals het beschermen van een hele ruimte. Voor Skye is een baas die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt daarom enorm belangrijk. Er wordt voor hem een rustig en nuchter persoon gezocht die niet teveel emotie legt in het contact. Iemand die met beide benen op de grond staat, want daar is Skye enorm bij gebaat. Hij doet het niet goed bij meerdere mensen in huis, dus Skye wordt bij iemand alleen geplaatst. Een rustige omgeving (bijvoorbeeld in een dorp of buiten de bebouwde kom) is ook een must. Wie kan Skye de duidelijke en consequente leiding bieden die hij nodig heeft?

Related posts

Leave a Comment