Asieldier van de week

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

In De Dierenstee worden jaarlijks tientallen kittens opgevangen. Veruit de meeste van deze kittens komen als vondeling de opvang binnen, met of zonder moeder. Als ze jong genoeg zijn, kunnen de kittens nog goed worden gesocialiseerd, maar soms komen er ook iets oudere dieren, zoals poes Guuske, binnen. Zij was al een paar maanden oud toen ze werd gevonden met haar broertje en zusje. In die maanden heeft het trio zeer waarschijnlijk geen contact met mensen gehad en dus waren ze alle drie vrij schuw bij binnenkomst. Guuske wacht nu alleen op een thuis, haar broertje en zusje zijn geadopteerd. Guuske is inmiddels ruim vier maanden oud en nog steeds schuw. Ze is erg verlegen en vindt het spannend als je haar benadert, je kunt Guuske ook nog niet aaien. Ze is helaas nog niet helemaal overtuigd van het feit dat mensen het beste met haar voor hebben. Guuske heeft dus een begripvolle baas nodig. Iemand die haar rustig laat wennen aan haar nieuwe thuis en die begrijpt dat het even kan duren voordat Guuske je vertrouwt. Het gezelschap van een andere kat helpt trouwens heel goed bij de socialisatie en het is dan ook een vereiste dat Guuske gezelschap krijgt van minimaal één soortgenoot. Heb jij een (speel)maatje voor Guuske en begrijp je dat ze meer tijd nodig heeft om te wennen dan een (sociaal) kitten? Neem dan contact op met De Dierenstee, want Guuske wordt snel een liefdevol thuis gegund

In De Dierenstee wacht Mechelse herder Qwenda op een nieuw thuis. Qwenda is een lieve, vrolijke en enthousiaste hond met de nadruk op het enthousiaste, want ze mag dan al vijf jaar oud zijn: in haar gedrag is Qwenda nog een pup. Veel heeft Qwenda namelijk niet geleerd de afgelopen jaren en dat maakt haar nu een beetje een ongeleid projectiel…. Een heel liéf ongeleid projectiel weliswaar, maar er is aardig wat werk aan de winkel voor de toekomstige baas van Qwenda. Ze beheerst de commando’s niet, die zijn haar nooit aangeleerd, en ze kan flink trekken aan de riem. Niet alleen tijdens een wandeling trouwens, ook als je stilstaat trekt Qwenda aan haar lijn, draait ze rondjes om je heen en is ze voortdurend in beweging. Op soortgenoten reageert Qwenda wisselend; haar gedrag hangt vaak van de andere hond af. Qwenda is ook niet gewend om alleen te zijn en dat uit zich nu in verlatingsangst. Het alleen thuis blijven moet dus langzaam en voorzichtig worden opgebouwd. Ook nieuw voor haar was autorijden; de rit naar De Dierenstee was de eerste die Qwenda in haar leven maakte. Ze is dus zeker geen hond voor beginners, het (alsnog) opvoeden gaat veel tijd en energie kosten en zal niet altijd makkelijk zijn, maar daar krijg je als baas een hele aanhankelijke huisgenoot voor terug die graag voor je wil werken.
Liefhebbers van Mechelse herders, die weten wat dit ras nodig heeft en Qwenda veel tijd en aandacht kunnen bieden, moeten zeker met haar komen kennismaken!

De naam doet misschien anders vermoeden, maar de een jaar oude Indy is een hele leuke reu! Hij is op zoek naar een nieuwe baas omdat het helaas niet klikte met de andere honden waar hij mee samenleefde. Daarom wordt voor Indy een plek gezocht waar hij het rijk alleen heeft en waar het rustig is, want Indy is best een gevoelige jongen die snel overprikkeld is en dan even geen raad weet met zichzelf. Dat vraagt niet alleen om een baas die ervaren is en die weet hoe om te gaan met de onzekerheid en gevoeligheid van Indy, ook is het belangrijk dat je als baas duidelijk en consequent bent. Daar krijg je wel een geweldige huisgenoot voor terug! Indy is heel lief en vindt het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Iedereen, bekend of niet, wordt enthousiast door deze energieke knul begroet. Indy is ook echt een hond waar je als baas dingen mee gaat ondernemen, die voor je wil werken en die ook graag mentaal uitgedaagd wordt. Tijdens een wandeling loopt Indy over het algemeen netjes met je mee en trekt hij toch aan de riem, bijvoorbeeld als er soortgenoot langskomt en Indy fel reageert, dan is hij goed te corrigeren.
Een ritje met de auto vindt Indy prima en als hij bij zijn vorige baas even alleen thuis moest blijven, dan verbleef hij in een bench. Het ‘los’ alleen thuis blijven zal dus langzaamaan opgebouwd moeten worden. Liever gaat Indy natuurlijk met je op pad, veel tijd en aandacht aan hem kunnen besteden is dan ook heel belangrijk. Wie heeft een fijn thuis voor deze leuke knul?

Kater Stef is een van de vele vondelingen die jaarlijks in De Dierenstee worden opgevangen en voor wie zich vervolgens geen eigenaar meer meldt. Waarschijnlijk heeft Stef die ook niet (recent) gehad, want hij voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak in het bijzijn van mensen. Niet dat hij lelijk tegen je doet, maar Stef laat wel merken dat hij het heel spannend vindt als je hem benadert. Gelukkig trekt Stef zich niet meer zo vaak terug als hij in het begin deed en zie je hem meer ontspannen. Waar hij het eerst altijd letterlijk hogerop zocht, zien de medewerkers van De Dierenstee Stef nu steeds meer rondlopen. Zeker als hij zich ‘veilig’ waant, (lees: als er geen mensen in zijn kamer zijn) ligt Stef op zijn gemak op de vloer. Hij lijkt stoer, maar waarschijnlijk heeft hij een heel klein hartje. Stefs leeftijd is geschat op drie jaar en uiteraard is hij inmiddels gecastreerd, iets dat Stef helaas niet was bij binnenkomst. Ondanks dat hij wat rustiger is geworden, vraagt het socialiseren van Stef nog wel tijd, geduld en liefde. Voor Stef wordt dus een baas gezocht die dat allemaal kan bieden en die accepteert dat het even kan duren voordat Stef uit zichzelf contact met je zoekt. Hij kan uitgroeien tot een sociale huisgenoot, maar als toekomstige eigenaar van Stef moet je er ook rekening mee houden dat dit misschien niét gebeurt.
Schrift het verhaal van Stef jou niet af en wil je deze bijzondere kater een kans geven? Neem dan contact op met De Dierenstee voor een kennismaking met deze stoere vent met zijn kleine hartje

Sinds ruim twee maanden wacht de zeven jaar oude Pasha, een kruising tussen een Duitse herder en een Amerikaanse Staffordshireterriër, in De Dierenstee op een nieuw thuis. Er is helaas nog nauwelijks voor haar gebeld of gemaild en dat is heel vreemd, want Pasha is echt een hele lieve en enthousiaste hond. Ze is sociaal, graag bij je in de buurt en dól op spelen en zwemmen. Pasha beheerst de commando’s, kan mee in de auto en loopt over het algemeen netjes mee aan de lijn. En is Pasha toch iets te enthousiast en wordt er daardoor aan de riem getrokken, dan is ze goed te corrigeren. Pasha is een ontzettend fijne huisgenoot als je haar een gezellig, maar vooral rustig thuis kunt bieden. Veel drukte om haar heen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van jonge kinderen, vindt Pasha namelijk niet zo fijn. Ook wordt Pasha niet bij een andere hond geplaatst ,richting soortgenoten reageert ze namelijk wisselend. Daarnaast kan Pasha ook vrij beschermend zijn en dat is wel een aandachtspunt voor haar toekomstige baas. Pasha heeft echt een sterke en zelfverzekerde eigenaar nodig, want hoe onzekerder je bent, hoe meer Pasha je gaat beschermen. Verder is het belangrijk om te melden dat Pasha een vetallergie heeft en daarom speciale brokken eet. Ze heeft wat last van gevoelige darmen, iets dat bijvoorbeeld kan opspelen als Pasha stress ervaart. Een rustige plek, zonder andere huisdieren en jonge kinderen, is dus heel belangrijk voor haar, net als een rustige en stabiele baas. Wie staat, zowel letterlijk als figuurlijk, stevig in zijn of haar schoenen en heeft een passende plek voor lieve Pasha?

In De Dierenstee wacht Gentle, een Amerikaanse Staffordshireterriër van twee jaar oud, al bijna vijf maanden op een nieuw thuis. Onbegrijpelijk, want Gentle mag dan uit enthousiasme soms een beetje lomp uit de hoek komen, hij doet zijn naam toch echt eer aan! Gentle is een hele lieve en vrolijke hond. Hij barst van de energie, dus verwacht als toekomstige baas geen rustig huisgenootje. Houd je wel van wat onstuimigheid en heb je een grote (omheinde) tuin waarin Gentle zich in kan uitleven, dan maakt hij graag kennis met je. En na een kennismaking ben je verkocht, want Gentle is niet alleen een vrolijke frans, hij is ook goed opgevoed. De commando’s zijn voor Gentle geen probleem en hij kan mee in de auto. Aan de lijn kan Gentle soms trekken, maar hij is heel goed te corrigeren en vindt het leuk om opdrachten voor je uit te voeren. Het alleen thuis blijven is voor Gentle in principe ook geen probleem, maar omdat hij bij zijn vorige eigenaar niet zoveel alleen thuis hoefde te blijven, zal dit wel langzaamaan opgebouwd moeten worden. Belangrijk om nog te melden is dat Gentle enige tijd geleden een breuk heeft gehad in zijn rechterachterpoot. Hierdoor is zijn heupkop verwijderd en is zijn rechterachterpoot iets korter dan zijn linker. Soms sleept Gentle daardoor wat met zijn tenen en kan hij een beetje mank lopen, maar gelukkig heeft Gentle hier verder geen last van en heeft hij een goede bespiering die dit overneemt. Wie heeft een fijn thuis voor dit blije ei en kan Gentle veel aandacht geven?

In De Dierenstee wachten een paar katten ‘met karakter’ op een nieuw thuis. Deze katten laten het je duidelijk weten als ze het ergens niet mee eens zijn of ergens geen zin in hebben en eigenlijk is dat, als bijvoorbeeld pijn kan worden uitgesloten, vrij normaal kattengedrag. Helaas zijn niet veel mensen op zoek naar een dergelijke kater en poes en daarom moeten ze vaak langer wachten op een nieuw thuis. De drie jaar oude Bas is zo’n kater met karakter. Hij zoekt een nieuw thuis omdat hij niet overweg kon met de andere katten des huizes en ook in De Dierenstee laat hij merken niet zo dol te zijn op soortgenoten. Voor mensen is hij veel liever! Bas is een sociale en nieuwsgierige kat die je graag opzoekt voor aandacht. Hij is geen kat die bij je op schoot kruipt, maar op zijn manier gezellig aanwezig in huis en in je buurt. Tegelijkertijd heeft Bas ook een pittig randje, want als iets hem niet zint kan hij dat duidelijk laten merken. Dat is dus het ‘karakter’ dat eerder genoemd werd en dat moet je als baas wel kunnen waarderen. Bas kan je immers niet zeggen dat hij iets niet wil of ergens geen zin in heeft, dus hij gebruikt andere manieren om dat te doen. Voor deze stoere kerel wordt dan ook een baas gezocht die niet onder de indruk is van het gedrag van Bas en hem in zijn waarde laat. Naast zijn felle ‘uitspattingen’ is Bas ook gewoon een leuke en gezellige huisgenoot die weinig van zijn nieuwe baas vraagt, behalve aandacht en een tuin

De drie jaar oude Frost woont al bijna een half jaar in De Dierenstee, maar er is nog nauwelijks interesse in hem geweest. Onbegrijpelijk, want Frost is een ontzettend lieve hond! Misschien schrikt zijn formaat mensen een beetje af, want Frost is een kruising berghond en dus een flinke knul. Maar er zit totaal geen kwaad in deze knuffelbeer die iedereen enthousiast begroet. Het is dan ook bijna niet voor te stellen dat deze flinke kerel, die vrij zeker overkomt, bij binnenkomst bang was van de meest normale dingen zoals een balletje of een bureaustoel. Na veel aandacht en training is dit gelukkig een stuk minder geworden. Frost kan zeker nog wat schrikachtig zijn maar niet meer zoals in het begin. Ook wordt er met Frost getraind tijdens het wandelen, want hij kan flink aan de lijn trekken zeker als hij een andere hond tegenkomt. Gelukkig boekt Frost al enorm veel vooruitgang, maar zijn nieuwe baas moet zich wel realiseren dat er zeker nog tijd gaat zitten in het trainen van Frost. Niet alleen als het gaat om het contact met andere honden, maar ook het verder vertrouwd maken met zaken die voor ons normaal zijn, maar waar Frost van kan schrikken (of die hij spannend vindt zoals een autorit), blijft een aandachtspunt. Een ervaren en consequente baas is dus belangrijk, maar wie tijd en aandacht in deze knuffelbeer steekt, krijgt daar een geweldig maatje voor terug! En hoe mooi is het om samen dit proces verder te doorlopen en direct een vertrouwensband, een band voor het leven, op te bouwen met Frost?

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter