Asieldier van de week

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

In De Dierenstee wacht de drie jaar oude kater Monkey op een nieuw thuis. Eigenlijk heet hij ‘Morningstar’, maar deze mooie knul gaat al een tijdje als Monkey door het leven. Monkey is een leuke en lieve kater, maar ook een héle gevoelige, die echt een rustig thuis nodig heeft. Monkey ervaart namelijk snel stress, of dat nu door drukte om hem heen komt of door een verandering in de thuissituatie. Het is dus heel belangrijk dat Monkey terechtkomt in een rustig thuis, het liefst zonder kinderen en andere huisdieren. Het gezelschap van soortgenoten en honden is hij wel gewend, maar bij zijn vorige eigenaar was het waarschijnlijk toch net wat te druk en onrustig voor Monkey. Rust is dus het toverwoord. Geduld is ook belangrijk, want Monkey zal bij zijn nieuwe baas echt even moeten wennen en het zal een tijdje duren voordat hij zich op zijn gemak voelt. Geef je Monkey die tijd en voelt hij zich eenmaal fijn bij je, dan heb je er een hele lieve en aanhankelijke huisgenoot bij. Niet een die op schoot kruipt, maar wel een die graag bij je in de buurt is en het gezellig vindt om naast je op de bank te liggen. Tot slot is het belangrijk om te vertellen dat Monkey een milde vorm van HCM, een verdikking van de hartspier, heeft en hier tweemaal per dag medicatie voor krijgt. Is dat geen probleem voor jou en heb je een rustig thuis voor deze lieverd? Neem dan contact op met De Dierenstee, want Monkey verdient het om snel naar een liefdevolle plek te verhuizen!

Soms is het onbegrijpelijk dat een dier al wat langer in De Dierenstee op een nieuwe baas wacht. Dat geldt bijvoorbeeld voor poes Sara. Ze is ruim zeven jaar oud en woont sinds medio december in de opvang.
Bij haar vorige eigenaar kon Sara soms fel uit de hoek komen en was ze vooral veel buiten te vinden. Dat had zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat Sara haar huis moest delen met een hond én meerdere katten en Sara is niet zo dol op haar soortgenoten, merkt men in De Dierenstee. Dat kan dus de reden zijn geweest dat Sara niet zoveel thuis te vinden was en ook niet vaak de aandacht van haar baasjes opzocht. In de opvang ziet men Sara ook niet als de schuwe poes die ze zou moeten zijn, ze is juist een hele lieve dame! Sara is geen poes die altijd op de voorgrond treedt, maar ze komt je zeker opzoeken als ze aandacht wil en ze vindt het heerlijk om geaaid te worden.
Voor Sara wordt een rustige plek gezocht waar ze het rijk alleen heeft, ze wordt dus niet meer bij andere dieren geplaatst. Uiteraard moet Sara weer de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Als Sara haar thuis niet meer hoeft te delen met soortgenoten, zal ze waarschijnlijk niet meer hele dagen op pad gaan, maar veel vaker dicht bij haar baas blijven. Wie is op zoek naar een rustige en lieve huisgenoot en geeft Sara de tijd om rustig aan haar nieuwe thuis te wennen?

In De Dierenstee wacht Max op een nieuw thuis. Max is een lieve, vrolijke en enthousiaste knul van ruim zes jaar oud. Een druktemaker met veel energie voor wie een baas wordt gezocht die veel tijd aan hem kan besteden. Niet alleen om gezellig samen op pad te gaan en leuke dingen te ondernemen, maar ook om Max nog het een en ander te leren. Zo beheerst hij de commando’s niet goed en kan Max uit enthousiasme ook flink aan de lijn trekken. Als hij tijdens een wandeling een andere hond tegenkomt, reageert Max wisselend; hij negeert zijn soortgenoot meestal. Daarom wordt Max bij voorkeur niet bij een andere hond geplaatst, maar dat heeft vooral te maken met de allergieën van Max en daarom is het vooral om praktische redenen niet zo handig als Max zijn huis moet delen met een soortgenoot. Max heeft namelijk een voedselallergie en is daarnaast allergisch voor schimmels en opslagmijten. Dat betekent niet alleen dat hij hypoallergeen voer moet krijgen, maar ook dat dat Max wekelijks gewassen moet worden met een speciale shampoo en dat alles in huis om de circa vijf maanden behandeld moet worden met een spray. Ook heeft Max een anti-allergiekussen nodig en is het belangrijk dat er geen vloerbedekking in huis ligt. Dat vraagt van de toekomstige baas van Max dus echt wat meer tijd en aandacht dan in het geval van een ‘gezond’ dier. Voor Max wordt dus een baas gezocht die het niet bezwaarlijk vindt om Max de extra zorg te bieden die hij nodig heeft en hem veel aandacht kan geven

Een nieuwe bewoner in De Dierenstee is de drie jaar oude Frost, een kruising berghond. Dat betekent dat Forst niet bepaald een kleine knul is en je met hem dus ‘veel hond’ in huis haalt, maar ook veel liefde. Frost is namelijk heel lief, er zit geen greintje kwaad in deze vrolijke frans die iedereen enthousiast begroet. Je kunt je dan ook bijna niet voorstellen dat deze flinke kerel, die vrij zeker overkomt, van de meest vreemde dingen schrikt en bang is. Frost is nog wat wereldvreemd en dat komt omdat hij eigenlijk onvoldoende is gesocialiseerd. Er is nauwelijks met hem getraind, iets waar men in de opvang uiteraard mee is gestart. In de opvang wordt Frost vertrouwd gemaakt met dingen die hij eng vindt en dat kan van alles zijn, van een bureaustoel tot een ventilator. Daarnaast wordt het netjes meelopen aan de lijn getraind, want Frost kan flink trekken, zeker als hij een soortgenoot tegenkomt. Gelukkig boekt Frost al vooruitgang, maar zijn nieuwe baas moet zich wel realiseren dat er nog veel tijd gaat zitten in het trainen van Frost. Niet alleen als het gaat om het contact met andere honden, maar ook het verder vertrouwd maken met zaken die voor ons normaal zijn, maar waar Frost van kan schrikken. Frost kan een paar uur alleen thuisblijven en hij kan mee in de auto, maar dat vindt hij wel spannend. Er zijn dus een aantal aandachtspunten voor de nieuwe baas van Frost en er wordt dan ook echt een ervaren en consequent persoon gezocht, maar wie tijd en aandacht in Frost steekt, krijgt daar een geweldig maatje voor terug!

In De Dierenstee wachten momenteel zeventien konijnen op een nieuw thuis, waaronder drie duo’s én een heel leuk trio. Dat trio verdient het om in het zonnetje gezet te worden, want Teddy, Arthur en George wachten namelijk al ruim drie maanden op een nieuwe eigenaar. De oudste van het trio is moeder Teddy (op de foto in het midden), een kleurdwergje dat 1 maart maar liefst elf jaar oud wordt! Teddy is een lief konijn dat je redelijk goed kunt aaien en oppakken, al gaat ze natuurlijk liever gewoon haar eigen gang. Haar zoon George (op de foto links) is vijf jaar oud en iets terughoudender, al laat hij zich ook aaien en oppakken. Tot slot is daar Arthur, de vader van George. Deze leuke en knappe Rex is zes jaar oud en net als zijn zoon wat terughoudend, Arthur vindt het niet altijd fijn als je hem aait of oppakt. Prima natuurlijk, het gaat er immers niet om of een konijn goed aan te halen is, het gaat erom dat het dier zich op zijn gemak voelt en veel ruimte tot zijn beschikking heeft. Zeker dit trio heeft een ruim verblijf nodig en wie interesse heeft in Teddy en haar mannen wordt dan ook gevraagd foto’s te mailen van het verblijf dat men heeft en de bijbehorende buitenruimte. Wie Teddy, Arthur en George dan ook nog eens veel aandacht kan bieden, moet zeker met dit leuke trio, dat dol op elkaar is, komen kennismaken!

In De Dierenstee wacht Smiegel, een prachtige kater van drie jaar oud, al een paar maanden op een nieuw thuis. Smiegel is een kat die twee gezichten heeft; die van lieve kater die graag aandacht krijgt, maar ook die van pittige kerel die duidelijk kan laten weten het ergens niet mee eens te zijn. In eerste instantie hield Smiegel iedereen in de opvang het liefst op afstand en blies hij als we iemand hem wilde benaderen, maar tegelijkertijd zocht hij ook contact door naar iedereen te miauwen. Inmiddels voelt Smiegel zich goed op zijn gemak in De Dierenstee, maar hij blijft verschillende signalen afgeven. Dat komt ook wel een beetje overeen met de informatie die over Smiegel beschikbaar was. Bij zijn eerste eigenaresse was hij een afwachtende, maar ook hele lieve kater die graag op schoot lag. Smiegel groeide daar op in een vrij beschermde omgeving. Hij leefde binnenshuis en kwam niet in aanraking met soortgenoten. Toen zijn baasje niet meer voor Smiegel kon zorgen, verhuisde hij naar een plek waar hij heel ander gedrag liet zien en uit het niets kon uithalen. Die verhuizing zal ook een hele overgang zijn geweest voor een kat als Smiegel, die weinig gewend was. Smiegel kan in de juiste omgeving zeker weer ‘de oude’ worden, maar hij zal wel altijd wispelturig en fel blijven. Het is in ieder geval heel belangrijk dat zijn nieuwe baas hem alle tijd geeft om te wennen en Smiegel in een redelijk rustig thuis terechtkomt. Laat Smiegel bepalen wanneer hij toenadering wil zoeken en geaaid wil worden en je krijgt er een fijne huisgenoot, met een pittig randje, voor terug

De meeste katten die momenteel in De Dierenstee een nieuw thuis wachten, zijn als vondeling de opvang binnengekomen. Ze waren op dat moment bijvoorbeeld gewond of zagen er slecht uit of er was een andere reden om aan te nemen dat ze geen eigenaar hadden die hulp kon bieden. Een deel van deze vondelingen is sociaal en moet een eigenaar hebben gehad, maar er zijn ook katten die duidelijk nog geen contact met mensen hebben gehad. Dat laatste geldt zeker voor de een jaar oude Ashley. Zij houdt mensen het liefst nog op gepaste afstand en vindt het erg spannend als je haar benadert. De medewerkers van De Dierenstee begrijpen dat, laten Ashley rustig wennen aan alles en dringen haar niets op. Dat is ook wat de toekomstige baas van Ashley moet doen. Ze zal zich vast steeds meer op haar gemak gaan voelen bij je, maar daar zal best wat tijd overheen gaan. Geef Ashley die tijd en respecteer haar grenzen, dan kan ze zeker uitgroeien tot een sociaal poesje. De aanwezigheid van een soortgenoot kan Ashley helpen, ze kan van een andere (sociale) kat namelijk het ‘juiste’ gedrag afkijken.
Geduld en liefde, dat is wat Ashley, die overigens haar staart mist, nodig heeft. Waarschijnlijk komt daar op een gegeven moment ook een tuin bij, want de verwachting is dat Ashley (weer) naar buiten zal willen, maar eerst moet ze zich volledig op haar gemak voelen bij haar baas. Wie heeft een rustige plek voor Ashley en laat haar uitgroeien tot een aanhankelijke huisgenoot?

Eerder werd stoere kater Nero in het zonnetje gezet, maar er wachten nog meer zelfstandige en ietwat eigenzinnige katten in De Dierenstee. Een van hen is Maukie. Hij is acht jaar oud en net als Nero een stoere kater die graag zijn eigen gang gaat. Maukie is ondernemend vindt het fijn als hij zijn eigen plan mag trekken, zo vindt Maukie het heerlijk als hij buiten op avontuur kan gaan. Een wandeling door de buurt, vervolgens thuis even wat brokjes eten en dan weer buiten in het zonnetje liggen; dat zou zo’n beetje de ideale dagindeling van Maukie zijn. In de opvang is Maukie wat minder avontuurlijk, zeker in het begin zocht hij vooral de rustige plekjes op. Maukie trok zich niet veel aan van wat er om hem heen gebeurde en leek het zelfs een beetje te druk te vinden in zijn kamer. Inmiddels voelt Maukie zich beter op zijn gemak en gaat hij meer op onderzoek uit. Maukie is geen kat die vaak je aandacht opzoekt, maar hij vindt een kroel best fijn. Dat moet overigens wel op zijn initiatief gaan, want Maukie waardeert het niet altijd als je hem zomaar wil aaien. Hij is geen schootkat, maar wel regelmatig in je buurt te vinden en op zijn manier gezellig in huis aanwezig. Maukie is gewoon een stoere kater en voor hem wordt een baas gezocht die dat stoere en zelfstandige wel kan waarderen. Iemand die het geen bezwaar vindt dat deze mooie knul graag zijn eigen gang gaat, maar je echt wel komt opzoeken voor een aai. Ben jij die persoon en lijkt Maukie jou een fijne huisgenoot? Neem dan contact op met De Dierenstee!

Voor de drie jaar oude Britse korthaar Ixie wordt een speciale baas gezocht. Ixie is namelijk een lieve en aanhankelijke poes, maar ze is helaas niet altijd zindelijk.
Toen er afstand van Ixie werd gedaan, dachten de medewerkers van De Dierenstee dat de onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een rustige omgeving, maar ook daar begon Ixie na enkele weken naast haar kattenbak te plassen. Een medische oorzaak kan (gelukkig) worden uitgesloten, maar wat dan wel de reden voor de onzindelijkheid is, is onduidelijk. In de opvang gebruikt Ixie gewoon de kattenbak en dat terwijl ze een kamer deelt met soortgenoten. Toch wordt Ixie voor de zekerheid niet bij een andere kat geplaatst en ook niet bij jonge kinderen. Daarnaast leek een tuin in eerste instantie niet nodig voor Ixie, want bij haar eerste baas kon ze wel naar buiten, maar had ze er geen behoefte aan. Niet naar buiten kunnen lijkt ook geen reden te zijn voor de onzindelijkheid, maar het is wel zo fijn, voor zowel Ixie als haar baas, als de mogelijkheid er is om buiten een plas te doen. De onzindelijkheid zal namelijk blijven, niet alleen als Ixie stress ervaart, maar ook als ze zich op haar gemak lijkt te voelen.
Dat zal weinig mensen aanspreken, maar de medewerkers van De Dierenstee hopen toch dat iemand Ixie een fijn thuis kan bieden en de extra zorg die bij haar onzindelijkheid komt kijken accepteert

De een jaar oude Mechelse herder Vera is een van de ‘langzitters’ in De Dierenstee. Vera is een hele lieve, maar ook gevoelige en onzekere hond die altijd ‘aan’ staat en een hoop spanning kan opbouwen. Kan Vera die spanning niet kwijt, dan kan ze gaan snappen. Het is voor Vera heel belangrijk om te leren dat ze vanuit rust veel meer kan bereiken dan vanuit opwinding. Die rust heeft Vera ook nodig, ze is immers nog jong. Voor Vera wordt dan ook een baas gezocht, die zelf rustig van aard is en alle tijd heeft om met haar aan de slag te gaan. Vera moet namelijk nog het een en ander leren en daarnaast is ze echt een hond waar je dingen mee moet ondernemen. Vera wil graag voor haar baas werken, met je speuren of een hondensport beoefenen. Ze is overal voor te porren en is enorm fanatiek, Vera is een lieve en intelligente hond die graag wil leren en dat snel doet. Voor Vera wordt één baas gezocht, dat werkt voor haar het beste, want Vera bouwt het liefst met een persoon een band op. Iemand die haar een veilig gevoel geeft en met haar gaat werken. Vera heeft een baas nodig die duidelijk en consequent is en veel tijd aan haar kan besteden. De voorkeur gaat uit naar iemand die ervaring heeft met Mechelse herders. Daarnaast is een rustige omgeving met weinig prikkels heel belangrijk, want Vera is erg waaks. Ze wordt niet meer bij een soortgenoot geplaatst, ook al heeft Vera daar eerder mee samengeleefd. Het bezorgt haar toch te veel prikkels. Wie heeft de juiste plek voor Vera?

Related posts

Leave a Comment