De Dierenstee

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

De Dierenstee is vanwege het Corona virus nog steeds gesloten. Het plaatsen van dieren gaat echter gewoon door, maar is alleen op afspraak mogelijk. Ook blijft het mogelijk om afstand te doen van een dier en is het pension nog steeds geopend, maar ook hiervoor geldt dat er alleen op afspraak wordt gewerkt.

Poes Sira is een oude bekende van de medewerkers van De Dierenstee. Helaas komt het soms voor dat een dier weer wordt teruggebracht naar de opvang. Vaak heeft dat niet iets met de kat of hond zelf te maken, maar meer met de eigenaar die om diverse redenen niet meer voor het dier kan zorgen. In het geval van Sira blijkt dat ze behoefte heeft aan een andere plek dan waar ze de afgelopen jaren heeft doorgebracht. Sira kwam twee jaar geleden als vondeling De Dierenstee binnen. Ze was toen slechts een paar maanden oud en had weinig contact met mensen had gehad. Gelukkig werd Sira snel geadopteerd en is ze de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een redelijk sociale poes. Sira is geen schootkat, maar als ze aandacht wil komt ze je zeker opzoeken. Sira kan wel wat schrikachtig zijn en in eerste instantie kijkt ze de kat uit de boom. Waarschijnlijk zal ze vanwege haar slechte start altijd een beetje terughoudend zijn richting mensen. Tegelijkertijd is Sira heel speels en energiek. Het lijkt erop dat Sira die energie bij haar vorige baas niet voldoende kwijt kon. Ze had daar niet de gelegenheid om naar buiten te kunnen en waarschijnlijk wil Sira dat wél heel graag. Voor Sira wordt dus een baas gezocht die haar een tuin kan bieden en die haar zelfstandige karakter waardeert

De ruim drie jaar oude poes Lady wacht op dit moment het langst op een nieuwe baas, zij woont al sinds eind juli in De Dierenstee. Waarschijnlijk heeft Lady vanwege haar karakter nog geen nieuw thuis gevonden. Lady is namelijk best een leuke en gezellige poes, maar daarnaast ook een hele felle. Als je Lady iets dwingt te doen of je aait haar bijvoorbeeld ongevraagd, dan laat ze duidelijk weten daar niet van gediend te zijn. Als ze aandacht wil, zoekt ze haar baas zeker op, maar alleen als Lady daar zélf behoefte aan heeft. Haar felle gedrag kan te maken hebben met het feit dat Lady te vroeg het nest heeft verlaten. Ze werd geboren op een boerderij en geadopteerd toen ze nog maar zes weken oud was. Dat is te vroeg en waarschijnlijk reageert Lady daarom vrij extreem als iets haar niet zint. Ook bij haar vorige eigenaar is Lady altijd een vrij felle poes geweest en de verwachting is dat dit bij een nieuwe baas ook het geval zal zijn. Voor Lady wordt een rustig thuis gezocht, zonder kinderen. Andere katten was Lady niet gewend, maar ze reageert in de opvang goed op soortgenoten. Lady kan dus eventueel bij een andere kat geplaatst worden. Wie is niet onder de indruk van het karakter van Lady en geeft haar een kans?

Een van de honden die momenteel op een nieuw thuis wacht is de vier jaar oude Spikey. Spike is een kruising tussen een Mechelse Herder en een Amerikaanse Staffordshireterriër. Hij is erg lief, dol op kroelen en enorm enthousiast. Spikey houdt van wandelen, spelen en zwemmen, het liefst samen met zijn baas. Hij is een echt maatje en werkt graag voor zijn baas. Iemand die veel aandacht aan Spikey kan besteden, is dan ook heel belangrijk. Ook belangrijk voor Spikey is een rustig thuis. Hij is vrij gevoelig voor stress en nerveus van aard. Daarom heeft Spikey graag iets om op te kauwen, bijvoorbeeld een tennisbal, in zijn bek. Als hij zenuwachtig is, heeft dit een kalmerende werking op hem. Is Spikey gespannen, dan kan hij zich bijvoorbeeld afreageren op de riem en daarin bijten. Het is lastig om hem dan weer rustig te krijgen. Spikey is daarnaast ook een hele sterke hond en hij kan flink aan de riem trekken, dus als baas moet je sterk in je schoenen staan, zowel letterlijk als figuurlijk. Een ander aandachtspunt is, dat Spikey slecht alleen kan zijn. Voor hem wordt dus een plek gezocht waar hij zo min mogelijk alleen thuis hoeft te blijven. Dat verdient hij, want in de juiste, rustige, thuissituatie is Spikey een heel fijn en trouw maatje

In De Dierenstee wachten nog twee konijnen-duo’s op een nieuw thuis. Freek en Saar zijn een van hen, het zijn beiden Teddy dwergkonijnen van één jaar oud. Teddy’s hebben een langharige vacht die veel verzorging nodig heeft. Klitten en vuil moeten regelmatig uit de vacht worden verwijderd, anders kan de (onder)vacht gaan vervilten en dat is heel pijnlijk. Freek en Saar moeten dus regelmatig worden geborsteld. Voor Freek (het wit met grijze konijn) is dat geen probleem, Saar vindt het daarentegen heel spannend. Zij is erg schichtig en laat zich niet zo gemakkelijk aaien. Het is dan ook belangrijk dat de nieuwe baas van Saar haar in alle rust laat wennen. Freek is duidelijk een stuk tammer. Hij is een vrolijk en ondernemend konijn dat wél aan te halen is. Freek is een grote steun voor Saar en samen vormen ze een leuk en gezellig stel. Voor de foto zijn Freek en Saar in een buitenren gezet, maar vanwege hun vacht kunnen ze beter binnenshuis worden geworden. Een alternatief is een buitenverblijf dat volledig regen- en winddicht is. Verder is veel bewegingsruimte heel belangrijk en zal Saar veel tijd nodig hebben om zich op haar gemak te voelen. Wie heeft ervaring met Teddy’s en kan Freek en Saar een rustige plek bieden?

Deze week staat de acht jaar oude Dena in het zonnetje. Dena is een kruising tussen een Jack Russell Terriër en een Vlinderhond. Ze is een lieve en aanhankelijke dame die graag met haar baas knuffelt. Bij een eerste ontmoeting is Dena wat onzeker, bij de meeste mensen heeft ze even de tijd nodig om te wennen. Eenmaal op haar gemak is Dena een fijn maatje, maar ze heeft wel een paar wensen als het om haar nieuwe thuis gaat. Dena is namelijk erg gevoelig voor prikkels. Ze voelt zich daarom bijvoorbeeld niet fijn in een drukke woonwijk. Ook binnenshuis is rust belangrijk. Dena wordt daarom niet bij kinderen en andere huisdieren geplaatst. Ze heeft een hekel aan andere honden en reageert er fel op. Als Dena tijdens een wandeling een andere hond tegenkomt, kan ze daar flink tegen uitvallen. Dit is voor haar toekomstige baas een aandachtspunt, want Dena trekt op zulke momenten flink aan de lijn. Wandelen doet Dena overigens graag, net als mee rennen naast de fiets. Voor Dena wordt een rustige plek gezocht, het liefst ergens buiten de bebouwde kom of een andere plek waar zo min mogelijk prikkels aanwezig zijn. Ideaal voor Dena is een grote en omheinde tuin waar ze lekker vrij in kan rennen, want dat is ze gewend. Wie heeft er een rustige plek voor deze leuke dame?

Een van de honden die momenteel op een nieuw thuis wachten is Meri, een kruising van vier jaar oud. Meri is een vrolijke en enthousiaste dame en de ideale hond voor iemand die veel met zijn huisdier wil gaan ondernemen. Maar daarnaast is Meri ook een vrij pittige hond, die de afgelopen jaren een enorme beschermingsdrang heeft ontwikkeld. In het beschermen van haar baas gaat Meri vaak (te) ver, dan durft ze namelijk in voeten en kuiten te bijten. De toekomstige baas van Meri moet haar dus leren dat ze in huis op haar plaats moet blijven en daarnaast moet niet beschermend, en dus wenselijk, gedrag worden beloond. Vanwege dit gedrag en haar pittige karakter is een ervaren en consequente baas een vereiste voor Meri. Ze heeft iemand nodig die haar corrigeert en begrijpt dat ze uitgedaagd moet worden. Het beoefenen van bijvoorbeeld een hondensport met Meri wordt dan ook aangeraden. Daarin kan ze haar energie kwijt, want Meri is een vrij drukke dame. Ze is erg aanwezig, zowel in haar gedrag als vocaal (Meri kan veel en hard blaffen). Haar pittige karakter komt ook tot uiting als Meri een soortgenoot tegenkomt, ze heeft een hekel aan andere honden. Voor Meri wordt dus een duidelijke ‘leider’ als baas gezocht. Iemand die graag actief bezig is en veel met Meri gaat ondernemen, heeft aan haar een fijn maatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *