Asieldier van de week

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

Voor sommige katten wordt geen standaard thuis gezocht, maar bijvoorbeeld een plek waar ze veel vrijheid hebben en buiten kunnen leven. Dat kan te maken hebben met het feit dat een kat te wild is en niet meer kan wennen aan een huiselijke omgeving. In het geval van poes Pasha heeft het vooral te maken met haar karakter. Zij is het type kat dat graag zelf bepaalt wat er gebeurt en als iets haar niet zint, maakt Pasha jou dat goed duidelijk. Pasha is een eigengereide en pittige dame die het gezelschap van mensen geen must vindt, laat staan dat ze ’s avonds bij je op de bank kruipt. Het is niet zo dat Pasha niet van aandacht houdt en een aai vindt ze zeker fijn, maar Pasha gaat vooral het liefst haar eigen gang en daarbij houdt ze ábsoluut niet van drukte. De medewerkers van De Dierenstee denken daarom dat Pasha geen behoefte (meer) heeft aan een normale thuissituatie, maar meer aan een plek waar niets van haar verwacht wordt en waar ze alle vrijheid heeft. Men gunt iedere kat een warm thuis met veel aandacht, maar voor sommige katten is dat gewoon niet waar ze zelf naar op zoek zijn en wat het beste voor hen is. Pasha is veel buiten te vinden, dus misschien is een boerderij of soortgelijke plek het meest ideaal voor haar. Natuurlijk is het fijn, en eigenlijk ook een vereiste, als Pasha een warme slaapplek heeft, maar overdag zal ze vooral veel buiten te vinden zijn. Wie denkt een geschikte plek te hebben voor Pasha kan uiteraard contact opnemen met De Dierenstee

In De Dierenstee wonen momenteel meerdere katten, voornamelijk poezen, die net even wat pittiger zijn dan hun rustigere soortgenoten. Poezen die stuk voor stuk hele leuke huisgenoten zijn, maar die je wel in hun waarde moet laten. Ze geven zelf aan wanneer ze behoefte hebben aan aandacht en kunnen je het duidelijk laten weten als ze het ergens niet mee eens zijn. Een van deze poezen is Lara. Haar baas kon helaas niet meer voor Lara zorgen en daarom wordt er voor deze vier jaar oude dame een nieuw thuis gezocht. Een thuis waar ze even goed mag wennen, want Lara wil graag eerst weten met wie ze te maken heeft en wat je precies van haar wil. Laat Lara ook bepalen wanneer het tijd is voor aandacht, want daar zit ze niet altijd op te wachten en dan kan er een corrigerende tik volgen om je iets duidelijk te maken… Als Lara haar nieuwe baas heeft ‘goedgekeurd’, heb je een leuke en lieve huisgenoot aan haar die, als ze daar behoefte aan heeft, gezellig bij je op schoot kruipt. Daarnaast gaat Lara vooral graag haar eigen gang. Buiten bijvoorbeeld, een tuin wordt door Lara dus erg gewaardeerd. Die waardering geldt echter niet voor andere katten. Hun gezelschap stelt Lara niet zo op prijs en daarom wordt haar een rustig plekje gegund zonder andere huisdieren. Wie heeft er zo’n plek voor Lara, met een tuin, en kan haar sterke karakter wel waarderen?

Vanwege de aankomende vakantieperiode wordt het drukker in De Dierenstee, zeker wat betreft het aantal katten dat op een nieuw thuis wacht. Een van hen is Puk, een hele lieve en gezellige kater van vijf jaar oud. Puk doet alles om je aandacht te krijgen, zo merken de medewerkers van het dierenopvangcentrum. Luid miauwend laat Puk weten dat hij geaaid wil worden en daar geeft men natuurlijk altijd gelijk gehoor aan! Het kan best zijn dat Puk eerst weer even moet wennen bij een nieuwe baas, maar als hij zich op zijn gemak voelt heb je een hele fijne huisgenoot aan Puk, Hij is vriendelijk voor jong en oud en op zich ook richting soortgenoten, maar vanwege zijn speciale voer is het niet praktisch als Puk zijn huis moet delen met een andere kat. Puk blijkt namelijk een voedselallergie te hebben en mag daarom alleen een bepaald type brokjes eten. Daarnaast heeft Puk een contactallergie en dat betekent dat hij zijn voer en water alleen uit kunststof bakjes mag eten en drinken. Een paar dingen om rekening mee te houden dus, maar daar krijg je een enorm leuke en gezellige huisgenoot voor terug! Een huisgenoot die graag naar buiten gaat trouwens. Rekening houdend met Puks voedselallergie hoeft dat geen probleem te zijn, als hij elders maar niet gaat schooieren, want Puk mag echt alleen zijn eigen brokjes eten.
Wie een gezellig thuis heeft voor Puk en zijn allergieën niet bezwaarlijk vindt, kan contact opnemen met De Dierenstee. De medewerkers gunnen Puk snel een fijn thuis!

In De Dierenstee wacht de vrolijke Buddy op een nieuw thuis. Buddy viert binnenkort zijn tweede verjaardag en is een lieve hond die dol is op aandacht, maar Buddy kan in zijn enthousiasme wel doorslaan. Zo kan hij flink tegen je opspringen en een rustige wandeling, zonder dat er aan de lijn getrokken wordt, zit er met Buddy ook nog niet in. Daarnaast is Buddy vrij dominant en kan hij je erg claimen. Omdat Buddy vaak veel te druk is om naar de commando’s te luisteren, is rust heel belangrijk voor hem. Want is Buddy rustig, dan kan hij ook veel beter de commando’s in zich opnemen en naleven. Gelukkig wil Buddy graag iets voor je doen en is hij goed te trainen, iets waar men in De Dierenstee uiteraard mee is gestart en wat door de toekomstige eigenaar moet worden voortgezet. Ook zal die persoon aan de slag moeten met het alleen thuis kunnen zijn, want Buddy is gewend om in een bench te verblijven als zijn baas weg was en heeft nauwelijks ervaring met het ‘los’ in huis blijven als hij alleen is. Richting andere honden kan Buddy fel reageren. In dit gedrag kan en moet hij uiteraard getraind worden, maar wat betreft zijn nieuwe thuis wordt voor Buddy een plek gezocht waar hij het rijk alleen heeft. Dat heeft enerzijds met de benodigde rust te maken, maar daarnaast is Buddy ook een hond die alle aandacht graag voor zichzelf heeft.
Buddy is met zijn dominantie en zijn onstuimige aard dus geen hond die in een gezinssituatie geplaatst kan worden, maar bij de juiste baas die met Buddy aan de slag gaat en hem dingen wil leren, gaat hij zeker uitgroeien tot een geweldige huisgenoot

De vakantietijd nadert en dit is in De Dierenstee te merken aan de verminderde interesse in met name de katten. Veel mensen wachten met het adopteren van een dier tot ze op vakantie zijn geweest. Het aantal dieren in het dierenopvangcentrum begint daarom op te lopen. Een van de katten die op een nieuw thuis wacht is poes Yuki. Ze is twee jaar oud en een leuke en lieve poes die van aandacht houdt, maar Yuki heeft ook een pittige kant. Die laat ze zien richting soortgenoten, maar ook naar mensen kan Yuki duidelijk laten weten het ergens niet mee eens te zijn. Als kitten heeft Yuki het zonder haar moeder moeten doen, want die overleed niet lang nadat Yuki werd geboren, en het lijkt erop dat Yuki wat ‘opvoeding’ heeft gemist. Daarom kent ze nu haar grenzen niet altijd en daar moet je als eigenaar wel rekening mee houden, bijvoorbeeld tijdens het spelen. Ondanks die felle kant, is Yuki zeker een leuke huisgenoot maar wel één die je in haar waarde moet laten. Als Yuki je aandacht wil, komt ze vanzelf naar je toe. Voor Yuki wordt een rustig thuis gezocht, zonder andere huisdieren en jonge kinderen. Een tuin wordt door Yuki gewaardeerd, want die had ze bij haar vorige eigenaar ook tot haar beschikking, maar ze bleef redelijk in de buurt en was geen uren op pad. Tot slot is het goed om te weten dat de knieschijven van Yuki’s achterpoten wat losser zitten. Op dit moment heeft ze daar geen last van, maar dat zou misschien in de toekomst kunnen veranderen. Wie accepteert Yuki zoals ze is en heeft een passend thuis voor haar?

Onlangs werd er een nieuw thuis gezocht voor een leuk duo, bestaande uit kater Wuppie en poes  Wappie van drie jaar oud. Inmiddels is Wappie geadopteerd, maar Wuppie wacht in De Dierenstee nog op een nieuwe baas. Het klikte namelijk niet meer tussen broer en zus en in zulke gevallen wordt besloten om voor elk dier apart op zoek te gaan naar een nieuwe plek. Wuppie wordt ook niet meer met of bij een soortgenoot geplaatst, hij is namelijk vrij dominant in het gezelschap van andere katten gebleken en speelt duidelijk de baas. Wuppie is een stoere en gezellige kater. Een beetje eigenzinnig ook, want als Wuppie het ergens niet mee eens is, laat hij je dat duidelijk weten. Wie Wuppie gewoon lekker zijn gang laat gaan en let op de signalen die hij geeft, heeft een hele leuke huisgenoot aan deze bijzondere kater. Wuppie vindt aandacht namelijk echt heel fijn en is veel in je buurt te vinden. Toch is hij niet het type kat dat bij je op schoot kruipt en daar heeft hij het eigenlijk ook te druk voor, want Wuppie is een ondernemende knul die bijvoorbeeld graag naar buiten gaat.  Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Wuppie een hartruis heeft en hiervoor dagelijks medicatie krijgt. Die wordt door wat nat voer gemengd en Wuppie eet dit probleemloos op. Wie heeft er een fijne plek met een tuin voor deze stoere, maar ook hele gezellige kater en vindt het geven van de dagelijkse medicatie geen probleem?

In De Dierenstee wacht een heel leuk duo, bestaande uit kater Ravi en poes Shira, op een nieuwe baas. Ravi en Shira zijn broer en zus en ze gaan bij hun nieuwe eigenaar voor veel gezelligheid zorgen! Het duo is zes jaar oud en samen vormen Ravi en Shira een heel lief en aanhankelijk stel. In eerste instantie zullen ze misschien even de kat uit de boom kijken bij hun nieuwe baas, heel begrijpelijk natuurlijk, maar eenmaal gewend zijn Ravi en Shira veel in de buurt van hun baas te vinden. Shira kan iets meer haar eigen gang willen gaan dan Ravi, maar beiden zijn dol op een kroel en komen daar graag bij je om vragen. Wat broer en zus ook gemeen hebben, is dat ze beiden erg van rust houden en dat betekent dat ze hun huis niet (meer) willen delen met jonge kinderen en/of andere huisdieren. Een tuin wordt op prijs gesteld, al is vooral Ravi wat schrikachtig buiten en zal hij niet ver weg gaan. Hij en zijn zus zijn gewoon een leuk stel dat graag samen geadopteerd wil worden, ook al leven ze momenteel even gescheiden van elkaar. Shira eet namelijk speciale brokjes ter voorkoming van blaasgruis, daarom kan zij geen kamer met andere katten delen. Eenmaal in hun nieuwe thuis kan Ravi gewoon mee-eten met Shira. Wie heeft er een rustig thuis met tuin voor dit hele leuke duo?

Roa is met zijn één jaar de jongste hond die in De Dierenstee op een nieuw thuis wacht. Dat Roa op deze leeftijd al een nieuw thuis zoekt, heeft overigens niets met hem zelf te maken. Roa is een hele lieve en vrolijke hond, een middelgrote kruising, die dol is op mensen, maar er is nog wel wat ‘werk aan de winkel’ voor de persoon die Roa wil adopteren. Hij heeft het afgelopen jaar  namelijk niet veel, of eigenlijk niets, geleerd. Uiteraard wordt Roa door de medewerkers van De Dierenstee getraind, maar de commando’s, het netjes meelopen aan de riem, het even alleen thuis kunnen blijven; er moet flink mee geoefend worden. Roa is echt nog een onbesuisde en soms wat lompe pup die veel leiding nodig heeft. Gelukkig is Roa erg leergierig en vindt hij het leuk om iets met je te ondernemen, dus wie veel tijd en aandacht in Roa steekt krijgt daar absoluut een geweldige huisgenoot voor terug.
Richting andere honden reageert Roa wisselend, of hij bij een soortgenoot geplaatst kan worden is (nog) niet te zeggen. Oudere kinderen zijn geen probleem, de allerkleinsten loopt Roa in zijn enorme enthousiasme zo omver. Hij kan zeker in een gezinssituatie geplaatst worden, maar Roa heeft vooral een plek nodig waar men veel met hem gaat ondernemen, want hij barst van de energie en wil graag werken voor zijn baas.
Voor Roa wordt een baas gezocht die veel tijd beschikbaar heeft om flink met deze leuke hond aan de slag te gaan en veel met hem te gaan ondernemen. Je krijgt er een hele fijne huisgenoot voor terug.

Soms ziet men in De Dierenstee een voormalige bewoner terug in de opvang. Gelukkig heeft dat in de meeste gevallen niets met het dier zelf te maken, maar sneu is het wel. Ook kater Zinzi woonde eerder in De Dierenstee. Hij is ruim acht jaar oud en het type kat dat jou eerst goed wil leren kennen voordat hij je zijn vertrouwen geeft. Zinzi is een gevoelige jongen die snel stress ervaart en in stressvolle situaties soms wat fel uit de hoek kan komen. Hij weet dan even geen raad met zijn emoties en kan die dan maar op één manier uiten. Is Zinzi eenmaal aan jou gewend en voelt hij zich op zijn gemak, dan is hij een lieve kater die gezellig tegen je kletst en om aandacht vraagt. Minder gezellig is Zinzi richting soortgenoten. Hij is graag buiten, maar komt daar natuurlijk andere katten tegen en daar moet Zinzi weinig van hebben. In de meest ideale situatie woont Zinzi ergens waar hij heerlijk kan genieten van de buitenlucht, maar waar hij zo min mogelijk andere katten tot last kan zijn. Sowieso kan Zinzi niet overal in de Hoeksche Waard meer wonen, want dan kan hij teruglopen naar zijn oude buurt. De medewerkers van De Dierenstee hebben zelfs een voorkeur voor een thuis buiten deze regio. Heb jij een rustige plek voor Zinzi en vind je het prima dat hij graag zijn eigen gang gaat en wat eigengereid kan zijn? En woon je op een plek waar Zinzi andere katten niet (veel) tot last kan zijn? Neem dan contact op met het opvangcentrum, want deze bijzondere kater verdient snel een fijn thuis.

Al sinds mei vorig jaar wacht de acht jaar oude Pasha, een kruising tussen een Duitse herder en een Amerikaanse staffordshireterriër, in De Dierenstee op een nieuw thuis. Er is helaas nog nauwelijks voor haar gebeld of gemaild en dat is heel vreemd, want Pasha is echt een hele lieve en enthousiaste hond. Ze is sociaal, graag bij je in de buurt en dól op spelen en zwemmen. Pasha beheerst de commando’s, kan mee in de auto en loopt over het algemeen netjes mee aan de lijn. En is Pasha toch iets te enthousiast en wordt er daardoor aan de riem getrokken, dan is ze goed te corrigeren. Pasha is een ontzettend fijne huisgenoot als je haar een gezellig, maar vooral rustig thuis kunt bieden. Veel drukte om haar heen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van jonge kinderen, vindt Pasha namelijk niet zo fijn. Ook wordt Pasha niet bij een andere hond geplaatst ,richting soortgenoten reageert ze namelijk wisselend. Daarnaast kan Pasha ook vrij beschermend zijn en dat is wel een aandachtspunt voor haar toekomstige baas. Pasha heeft echt een sterke en zelfverzekerde eigenaar nodig, want hoe onzekerder je bent, hoe meer Pasha je gaat beschermen. Verder is het belangrijk om te melden dat Pasha een vetallergie heeft en daarom speciale brokken eet. Ze heeft wat last van gevoelige darmen, iets dat bijvoorbeeld kan opspelen als Pasha stress ervaart. Een rustige plek, zonder andere huisdieren en jonge kinderen, is dus heel belangrijk voor haar, net als een rustige en stabiele baas. Wie staat, zowel letterlijk als figuurlijk, stevig in zijn of haar schoenen en heeft een passende plek voor lieve Pasha?

Het is deze week een jaar geleden dat Frost in De Dierenstee terechtkwam en in dat jaar is er helaas weinig interesse geweest in Frost. Onbegrijpelijk, want de vier jaar oude Frost is een hele lieve en vrolijke hond. Frost is een flinke kerel, maar er schuilt geen greintje kwaad in hem. Toen Frost binnenkwam in de opvang, was hij bang voor de meest normale dingen zoals een balletje of een bureaustoel. De medewerkers van De Dierenstee hebben hem direct laten wennen aan al die dingen die voor andere honden heel gewoon zijn en Frost geleerd niet meer zo bang te zijn. Dat heeft resultaat gehad, want inmiddels is Frost een vrolijke hond die af en toe nog wat schrikkerig is, maar zeker niet meer zo erg als in het begin. Daarnaast wordt er getraind met het netjes meelopen aan de lijn want Frost kan flink trekken, zeker als hij een soortgenoot tegenkomt. Gelukkig heeft Frost al enorm veel vooruitgang geboekt, maar zijn nieuwe baas moet zich wel realiseren dat er zeker nog tijd gaat zitten in het trainen van Frost. Niet alleen als het gaat om het contact met andere honden, maar ook het verder vertrouwd maken met zaken die voor ons normaal zijn, maar waar Frost van kan schrikken (of die hij spannend vindt zoals een autorit), blijft een aandachtspunt. Voor Frost wordt dus een ervaren en consequente baas gezocht, maar wie tijd en aandacht in deze knuffelbeer steekt, krijgt daar een geweldig maatje voor terug! En hoe mooi is het om samen dit proces verder te doorlopen en direct een vertrouwensband, een band voor het leven, op te bouwen met Frost?

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter