De Dierenstee

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
E-mail: info@dierenstee.nl
Website: http://www.dierenstee.nl

De Dierenstee is vanwege de verregaande maatregelen met betrekking tot het coronavirus gesloten voor publiek tot 19 januari. Het brengen en ophalen van pension- en zwerfdieren blijft wel mogelijk en er kan afstand worden gedaan van een dier. Alles vindt plaats op afspraak. Verder is het helaas tot medio januari niet mogelijk om de dieren in de opvang te bezoeken. Uiteraard worden alle honden, katten en konijnen goed verzorgd en krijgen ze veel aandacht. Ook blijven de dieren onder de aandacht worden gebracht, zodat ze na de sluiting snel geplaatst kunnen worden

Het konijnenverblijf van De Dierenstee zit momenteel helemaal vol. Helaas zijn de meeste konijnen nog niet plaatsbaar, maar dat geldt gelukkig wel voor Bibi, een voedster van een jaar oud. Bibi is een Teddy konijn en zij heeft dus een langharige vacht die veel verzorging nodig heeft. Helaas is de vacht van Bibi niet goed onderhouden. Toen Bibi al last had van klitten en vervilte plekken is de voormalige eigenaar zelf aan de slag gegaan, terwijl het aan te raden is om dit door iemand met veel ervaring, bij voorkeur een trimster, te laten doen.
In de opvang is getracht de verknipte vacht enigszins te fatsoeneren, maar Bibi is er (nog) niet mooier op geworden. De vraag is zelfs of de vacht weer helemaal normaal zal aangroeien. Heel sneu, want Bibi moet ook veel pijn hebben gehad door de vele klitten. Misschien is dat ook de reden dat ze soms een beetje lelijk tegen je doet. Bibi is een stoer dametje dat goed duidelijk kan maken wat ze wel en niet wil, maar daarnaast is ze ook lief. Je kunt Bibi aaien, al is dat nu, met haar half kale ruggetje, niet heel prettig voor haar. Voor Bibi wordt een baas gezocht die ervaring heeft met Teddy konijnen en dus weet dat de vachtverzorging veel tijd kost. Daarnaast is het gezelschap van een ram heel belangrijk. Wie heeft een fijne plek voor Bibi?

Een van deze dieren is Skye, een kruising Duitse Herder die over een paar weken zijn vijfde verjaardag viert. Skye is een hele lieve hond, die eigenlijk altijd een goed humeur heeft. Hij is energiek en enthousiast, dol op spelen en heel loyaal aan zijn baas. Maar Skye is ook een onzekere jongen die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Als Skye jouw spanning voelt of merkt dat je twijfelt of onzeker bent, dan wordt Skye dat zelf ook. Uit onzekerheid kan hij grommen en snappen. Skye heeft nog nooit gebeten, maar zijn manier van reageren kan veel mensen zeker afschrikken. Voor Skye is een baas die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt enorm belangrijk. Zijn baas moet een nuchter persoon zijn, die met beide benen op de grond staat en niet teveel emotie legt in het contact met Skye. Daarnaast is een rustig thuis, zonder andere huisdieren, belangrijk. Skye reageert buiten over het algemeen goed op andere honden, maar het samenwonen met een soortgenoot is waarschijnlijk te druk voor hem. Skye is, kortom, een hele leuke en fijne huisgenoot maar hij past niet bij elke persoon en in elke omgeving. Sta jij stevig in je schoenen en zoek je een maatje waar je veel mee kunt ondernemen? Dan moet je zeker komen kennismaken met Skye!

Van alle dieren in De Dierenstee die een nieuw thuis zoeken, zijn de konijnen momenteel in de meerderheid. De laatste weken is het konijnenverblijf in de opvang steeds voller geworden, zeker nu een van de binnengebrachte vondelingen zwanger bleek te zijn. Inmiddels is zij bevallen van vier kleintjes en is het aantal konijnen in de opvang daarmee op elf gekomen. Een deel van hen is op straat gevonden, waarna zich geen eigenaar meer heeft gemeld. Na een quarantaineperiode van veertien dagen mogen deze vondelingen worden herplaatst. De andere konijnen zijn afgestaan, zoals de tien maanden oude ram Piet. Hij werd samen met een andere ram afgestaan. De eigenaren van dit duo dachten dat zij een ram en een voedster hadden, maar dat was niet het geval. Piet bleek toch echt een man te zijn, wat ook de ruzies tussen hem en zijn voormalige huisgenoot kan verklaren. De koppeling van een (gecastreerde) ram en een voedster heeft namelijk de grootste kans van slagen. In De Dierenstee wordt daarom ook altijd deze combinatie aangehouden. Voor Piet, een tam en vrolijk konijn, wordt dus een voedster gezocht waar hij aan gekoppeld kan worden. Ook voor zijn voormalige huisgenoot wordt een nieuw maatje gezocht. Wie zijn voedster aan Piet of zijn medebewoners wil proberen te koppelen, kan contact opnemen met De Dierenstee voor het maken van een afspraak.

De ruim vier jaar oude kruising Meri woont al ruim een half jaar in De Dierenstee. Meri is een vrolijke en enthousiaste dame, maar daarnaast is ze ook een vrij pittige hond, die de afgelopen jaren een enorme beschermingsdrang heeft ontwikkeld. In het beschermen van haar baas gaat Meri vaak (te) ver, dan durft ze namelijk in voeten en kuiten te bijten. De toekomstige baas van Meri moet haar dus leren dat ze in huis op haar plaats moet blijven en daarnaast moet niet beschermend, en dus wenselijk, gedrag worden beloond. Vanwege dit gedrag en haar pittige karakter is een ervaren en consequente baas een vereiste voor Meri. Ze heeft iemand nodig die haar corrigeert en begrijpt dat ze uitgedaagd moet worden. Het beoefenen van een hondensport met Meri wordt dan ook aangeraden. Daarin kan ze haar energie kwijt, want Meri is een vrij drukke dame. Ze is erg aanwezig, zowel in haar gedrag als vocaal (Meri kan veel en hard blaffen). Haar pittige karakter komt ook tot uiting als Meri een soortgenoot tegenkomt, ze heeft een hekel aan andere honden. Voor Meri wordt dus een duidelijke ‘leider’ als baas gezocht. Iemand die graag actief bezig is en veel met Meri gaat ondernemen, heeft aan haar een fijn maatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *